Webshop menu

Heel veel nieuwe golfclubs

De maanden januari en februari staan altijd in het teken van de lancering van nieuwe golfclubs. We hebben hieronder per merk aangegeven wat er nieuw is. Wil je iets vrijblijvend testen? Maak dan van te voren even een afspraak, zodat je zeker weet dat we alle tijd voor je hebben! Putters kun je bij ons altijd op de putting green testen zonder afspraak.

Callaway

De supercomputer van Callaway is volwassen geworden sinds zijn debuut in de Epic Flash vijf jaar geleden. Oorspronkelijk ontworpen om de balsnelheid te verbeteren met Epic Flash, is de lijst met voordelen van slagvlaktechnologie de afgelopen jaren exponentieel uitgebreid. Met behulp van meer datapunten dan ooit tevoren heeft de AI-slagvlakoptimalisatie die op de Paradym van vorig jaar werd gevonden, de spreiding, snelheid, afslag en spin over het hele slagvlak verbeterd door te analyseren waar golfers consequent het slagvlak beïnvloeden.

In 2023 heeft Callaway de Paradym-familie gelanceerd en dit jaar hebben ze daar de Paradym Ai Smoke aan toegevoegd. De Ai Smoke is gemaakt met data van échte spelers, Callaway heeft met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) meer dan 250 duizend golfswings geanalyseerd en heeft een revolutionaire nieuwe Ai Smart Face geïntroduceerd. Met Swing Codes verzamelde Callaway data op het gebied van snelheid, het raakpunt op het clubblad, invalshoek en swingbaan. Dit was de input voor de AI-machines, die de data in drie groepen verdeelden en vervolgens voor deze drie verschillende groepen het ‘perfecte’ clubblad ontwikkelde.

Het 360 graden Carbon Chassis dat vorig jaar werd geïntroduceerd is verbeterd. In het clubhoofd is geen titanium meer gebruikt om zoveel mogelijk gewicht te besparen en tegelijkertijd de stabiliteit te verhogen. Dit jaar is dit chassis 15 procent lichter.

De Paradym Ai Smoke familie bestaat uit drivers, fairwaywoods, hybrides en ijzers.

Het standaardmodel is de Paradym Ai Smoke Max. Dit is volgens Callaway voor de grootste groep golfers het meest vergevingsgezinde model.  De massa in de club is verplaatst naar de randen van het slagvak ten behoeve van vergevingsgezindheid. De Paradym Ai Smoke Max D is het model voor de golfers die de bal vaker op de hiel raken en hun slice willen inperken. Nieuw dit jaar is de Paradym Ai Smoke Max Fast, een lichtgewicht model voor golfers met een gemiddelde swingsnelheid. Net als voorgaande jaren is er ook een Paradym Ai Smoke Triple Diamond versie, het low-spin model voor de betere golfer met een hogere swingsnelheid (105-120 mijl per uur). 

Bekijk hier alle Callaway golfclubs.

Cobra

Darkspeed is de nieuwste toevoeging aan de portefeuille van Cobra en omvat drivers, ijzers, fairway’s en hybrides. Ook voor dames is er een Darkspeed-lijn gelanceerd.

Ijzers
Cobra wil voortbouwen op zijn Aerojet-ijzers met zijn opvolger, de Darkspeed. Meer dan alleen een bescheiden aanpassing, maakt de Darkspeed zinvolle stappen vooruit met een nieuwe holle lichaamsconstructie die is gevuld met lichtgewicht schuim. Gecombineerd met een herziene interne “brug” en slagvlakontwerp resulteert dit in misschien wel Cobra’s langste ijzer tot nu toe. Daarnaast is de Darkspeed ook behoorlijk dunner geworden. De Aerojet had op zijn dunste punt een vlak dat zo dun was als 1,9 millimeter. Darkspeed heeft dat echter nog verder afgeslankt tot een magere 1,6 millimeter op het dunste gebied. Het slagvlak, door Cobra PWRSHELL genoemd, is een inzetstuk met L-vlak dat in de ijzers wordt gebruikt tot aan de pitching wedge (waar een deel van het slagvlak zich om de zool van de club wikkelt om slagen die laag op het slagvlak raken te verbeteren). Het slagvlak heeft ook een 21% groter “HOT” (Highly Optimized Topology) inzetstuk, gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie om voldoende balsnelheid te bieden door het beste variabele diktepatroon te produceren voor een grotere sweetspot om hulp te bieden bij zowel centrale als niet-gecentreerde slagen.

De holle bodyconstructie maakt gebruik van een lichtgewicht schuim (slechts 3 gram) in de ijzers tot aan het ijzer 8, waardoor 4 gram gewicht wordt bespaard dat aan de power bridge is toegevoegd. “Het schuim is stevig maar belemmert de flex van het slagvlak niet”, zegt Tom Olsavsky, VP R&D bij Cobra. “Het bespaarde gewicht hielp het zwaartepunt te verlagen en tegelijkertijd het geluid en het gevoel te verbeteren.”

Drivers en fairway’s
Volgens Cobra zijn de Darkspeed drivers de snelste die ze ooit hebben uitgebracht. Dankzij verbeterde aerodynamica en vergevingsgezindheid in drie verschillende modellen, kan elke golfer profiteren van meer afstand en meer fairways. Darkspeed is het resultaat van nauwgezette aandacht voor detail en nauwkeurige integratie van Cobra’s meest geavanceerde technologieën, waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen van ruimtekwaliteit en de expertise van lucht- en ruimtevaartingenieurs om de snelste driver te ontwikkelen die ze ooit hebben gemaakt.

De Darkspeed LS is ontworpen voor golfers met een hogere swingsnelheid die spin willen reduceren en de balvlucht willen controleren. Dankzij een hogere ‘kont’, hogere kroon en een meer compact design is dit het meest aerodynamische model in de lijn. Dit zorgt voor een aanzienlijke verlaging van drag en een hogere clubhoofdsnelheid als je de club aardig hard swingt. Darkspeed X, het standaardmodel is gericht op de grootste groep spelers en valt in het midden als het gaat om aerodynamica en vergevingsgezindheid. De Darkspeed Max is het model voor de speler die op zoek is naar maximale vergevingsgezindheid. 

Bekijk hier alle Cobra golfclubs.

Taylormade

Vergevingsgezindheid is het sleutelwoord bij de nieuwste Taylormade Qi10 drivers: de baanbrekende line-up van de Qi10 Max, Qi10 LS en Qi10 drivers. Deze geavanceerde serie ontgrendelt een nieuwe grens van vergevingsgezindheid, waarbij de Qi10 Max het ongrijpbare totale MOI (Moment of Inertia) van 10.000 g-cm² bereikt. In de eenvoudigste vorm betekent een hoger MOI = meer vergevingsgezindheid. Een hoger MOI vermindert de rotatie van het clubhoofd bij niet-gecentreerde impacts, beschermt de balsnelheid bij mishits en zorgt voor consistentere lanceeromstandigheden. Dit is meetbare vergeving. De Qi10 Max-driver beschikt over een gecombineerd totaal MOI van 10.000 g-cm² (10K), een prestatie die het resultaat is van geavanceerde lichtgewicht materialen, een opnieuw uitgevonden bladvorm en strategische plaatsing van massa. De vergevingsgezindheid van Qi10 Max kan een voordeel zijn voor golfers van alle niveaus, van de alledaagse golfer tot grote kampioenen als Nelly Korda en Collin Morikawa van Team Taylormade.

De gehele Qi10-familie van drivers is voorzien van een 4° loft sleeve (+/- 2°) en bouwt voort op beproefde Taylormade-technologieën zoals de Thru-Slot Speed ​​Pocket™, ontworpen om de balsnelheid te optimaliseren bij lage slagen op het slagvlak.

Qi10 Max driver: vier sleuteltechnologieën
De formule voor het bereiken van optimale prestaties in een 10K MOI-driver vereist de uniforme integratie van vier sleuteltechnologieën:

  1. Geavanceerde constructie met Infinity Crown: de geavanceerde constructietechnieken van Taylormade maken strategische massaherverdeling mogelijk, waardoor een diep en laag zwaartepunt (CG) mogelijk is voor een optimale lancering en spincontrole met behoud van een hoog MOI. De nieuwe kroon bedekt 97% van het bovenoppervlak en creëert een strakke en elegante uitstraling.
  2. Geoptimaliseerde hoofdvorm: De Qi10 Max heeft een ondiepere hoofdvorm die zich van voren naar achteren uitstrekt en een geconcentreerde massa huisvest op de uiterste limiet van het zwaartepunt. Deze unieke clubhoofdvorm draagt ​​aanzienlijk bij aan de traagheid van het clubhoofd, doordat de massa verder van het midden van het clubhoofd kan worden geplaatst.
  3. Carbon Face Technologie: De Qi10 Max maakt gebruik van de derde generatie 60X Carbon Twist Face®, wat zorgt voor een snel slagvlak bij centrale slagen, terwijl ook de balsnelheid behouden blijft bij mishits. Deze technologie werkt samen met een opnieuw ontworpen rand die het gezicht in een positie huisvest die samen buigt om de energieoverdracht bij impact efficiënt te optimaliseren.
  4. Torque-Control Shaft: Taylormade’s uitgebreide onderzoek en testen hebben geleid tot de ontwikkeling van een shaft met een lager torque, waardoor een betere sluiting van het slagvlak bij impact wordt bevorderd. Deze innovatie is het sluitstuk van de zoektocht naar 10K MOI met Taylormade-prestaties.

Qi10 LS: vergeving, aanpasbaarheid en prestaties voor de betere speler
Qi10 LS driver levert een lagere spin en lagere lancering die is ontworpen om de prestaties te optimaliseren voor spelers met hogere swingsnelheden en hogere spinsnelheden. Met een diep gezicht en een compactere algemene vorm van het hoofd zal de Qi10 LS de voorkeursdriver zijn voor veel Touratleten van Team Taylormade.

De Infinity Crown wordt in de hele Qi10-familie gebruikt en markeert een aanzienlijke sprong voorwaarts in de koolstofkroonconstructie van Taylormade. Door koolstofvezel uit te breiden tot de uiterste omtrek van het clubhoofd en deze gelijk uit te lijnen met de bovenkant van het slagvlak, maximaliseert dit nieuwe ontwerp de massabesparing. Deze innovatieve aanpak verwijdert overtollig gewicht dat zich voorheen op minder gunstige posities bevond, wat resulteert in een optimale herverdeling van de massa voor een lager zwaartepunt en betere spin-eigenschappen die cruciaal zijn voor spelers die voor de Qi10 LS-driver kiezen.

De Qi10 LS bevat ook een nieuw, efficiënter verplaatsbaar gewicht met een enkel stalen schuifgewicht van 18 gram, ondergebracht in een innovatief rupsbandsysteem. De strategische vormgeving langs de zool is ontworpen om betere aerodynamica te bieden met minder turbulentie. De opnieuw ontworpen structuur zorgt ervoor dat het verstelbare gewicht verder naar voren en lager kan bewegen ten opzichte van zijn voorganger, wat resulteert in een lager balanspunt en een geoptimaliseerde traagheid voor een meer vergevingsgezinde ervaring bij lage spin

Qi10: Complete performance
De Qi10-driver is strategisch ontworpen om spelers te helpen de afstand te optimaliseren en de vergevingsgezindheid te maximaliseren, verpakt in een schoon, vertrouwenwekkend pakket. De Qi10 beschikt over een lagere zwaartepuntprojectie en een hoger MOI dan eerdere Taylormade-drivers in deze categorie, waardoor een driver ontstaat die gericht is op golfers die op zoek zijn naar de ultieme mix van afstand en vergevingsgezindheid. Een gloednieuwe, iets grotere adresvorm gecombineerd met het strakke uiterlijk van de Infinity Carbon Crown en een hoog contrasterende bovenlijn voor verbeterde uitlijning die vertrouwen wekt bij golfers van alle niveaus.

Het opnieuw ontworpen 60X Carbon Twist Face van Qi10 is aanzienlijk lichter dan traditioneel titanium en creëert een efficiëntere energieoverdracht met een nieuwe ondersteunende structuur die hogere balsnelheden bevordert. Het slagvlak is ook ontworpen voor een beter behoud van de balsnelheid bij niet-gecentreerde slagen.

Fairways en hybrides
Naast de driver technologieën zet Taylormade zijn technologische innovatie op het gebied van fairwayhout en hybrides voort met de introductie van de geheel nieuwe Qi10-familie. Baanbrekende technologieën zijn er in overvloed, met een Infinity Carbon Crown in fairways en nauwkeurige weging en vormgeving in hybrides. Zowel fairways als hybrides zijn er in drie verschillende modellen: Qi10, Qi10 Max en Qi10 Tour.

Elk lid van de Qi10 fairwayhout- en hybridefamilie heeft een uniek geoptimaliseerd slagvlakontwerp, gericht op het maximaliseren van de balsnelheid over het slagvlak voor elke individuele loft. De ingenieurs van Taylormade gebruikten interactieve computersimulaties om de vorm en dikte van elk gebied te bepalen om het COR-gebied op de juiste manier te maximaliseren rond de plek waar golfers de bal het meest waarschijnlijk zullen raken bij elk fairwaymodel.

De Qi10-, Qi10 Max- en Qi10 Tour-fairways zijn voorzien van de geheel nieuwe Infinity Crown die zorgt voor een helder, ononderbroken zicht tijdens het adresseren en tegelijkertijd de prestaties optimaliseert. Ingenieurs vertrouwden op dit nieuwe ontwerp om de club opnieuw vorm te geven, waarbij meer gewicht lager in het clubhoofd werd verplaatst om een ​​hoge traagheid te behouden, met een iets groter slagvlakprofiel om vertrouwen te wekken en balsnelheid te genereren.

De Qi10 Fairway, de meest gebruikte versie op de Tour en onder amateurs, is de perfecte mix van afstand en vergevingsgezindheid, terwijl de nauwkeurige zwaartepuntlocatie een combinatie van hoge afslag en lage spin oplevert.

Qi10 Max Fairway
De Qi10 Max Fairway neemt de beproefde formule van TaylorMade voor deze doelgolfer en verbetert deze voor extreme vergevingsgezindheid en speelbaarheid. De grotere vorm van voor naar achter zorgt voor een grotere traagheid die is ontworpen om meer stabiliteit bij impact te bieden. Een ondieper profiel en een extreem traagheidsmoment zorgen voor een hogere afslag en vergevingsgezindheid over het hele slagvlak, waardoor dit de meest vergevingsgezinde fairway is die TaylorMade ooit heeft gemaakt.

De Qi10 Max Fairway wijkt af van het traditionele en beschikt over een ultrahoge MOI-constructie, die een lage zwaartepuntprojectie combineert met een vertrouwenwekkend bladvolume van 200cc. Interne massapads zijn ontworpen voor maximale vergevingsgezindheid, waarbij het gewicht naar de extreem lage rug is verplaatst, waardoor deze Fairway TaylorMade het gemakkelijkst te slaan is in de lijn.

Qi10 Tour fairway: drie fairways in één
De Qi10 Tour fairway is voorzien van een titanium clubhoofd dat extra massa vrijmaakt voor nauwkeurige zwaartepuntplaatsing in een compacte, Tour-beproefde vorm. Het beschikt over een verplaatsbaar gewichtssysteem met een lager profiel met een schuifgewicht van 50 gram en een 2° loft-hoes om veelzijdige vliegopties te bieden. Golfers kunnen het gewicht naar achteren verplaatsen voor een hogere afslag en stabiliteit, het centreren voor allround prestaties of het naar voren verplaatsen voor een balvlucht met weinig spin en maximale afstand. Nieuw bij de Qi10 Tour Fairway is de integratie van een TSS-gewicht en de innovatieve Infinity Carbon Crown. Het TSS-gewicht maakt nauwkeurige aanpassingen mogelijk voor nauwkeurige swinggewichtsbepaling, terwijl de oneindige kroon zorgt voor een strak, strak uiterlijk bij het adresseren, wat het uitlijnen gemakkelijk maakt. Qi10 Tour fairway combineert beproefde Taylormade-innovaties zoals een multi-materiaal titanium carbon constructie, laseruitlijning van de toplijn en Twist Face®. Deze functies vloeien naadloos samen om de algehele prestaties in verschillende scenario’s op de baan te verbeteren.

Qi10 hybrides
De Qi10-familie van Rescue-clubs wordt gekenmerkt door de geheel nieuwe Carbon Crown in de Qi10- en Qi10 Max-modellen, die massa vrijmaakt voor een optimale gewichtsverdeling en vergevingsgezindheid. Elke Rescue heeft een andere vorm met de extra grote Qi10 Max, de klassieke Qi10 en de compacte Qi10 Tour.

Qi10 Rescue
De Qi10 Rescue heeft een intern gesplitst gewicht en een laag zwaartepunt om een ​​veelzijdige redding te creëren met extreem lange afstanden en een gemakkelijke, hoge afslag. De middelste slagvlakhoogte zorgt voor een gemakkelijke lancering vanaf krappe liggingen en vertrouwen vanaf de tee. Zowel de Qi10- als de Qi10 Max-hybriden hebben de beproefde V Steel™-zool om de interactie en veelzijdigheid in de bochten te verbeteren.

Qi10 Max
Met naar achteren leunende gewichtsverdeling naar de buitenrand en een ultralaag zwaartepunt is de Qi10 Max een veelzijdige Rescue, ontworpen voor een hoge afslag en maximale vergevingsgezindheid. Dankzij de geringe slagvlakhoogte kunnen golfers de bal overal hoog slaan.

Qi10 Tour Rescue
Qi10 Tour Rescue heeft een dieper gesmeed C300-slagvlak met een hogere teen die een look en prestatie biedt voor spelers die op zoek zijn naar de ultieme combinatie van afstand, werkbaarheid, controle en ijzerachtige grasinteractie met uitstekende veelzijdigheid. Interne hiel-teen gewichtsverdeling bevordert extra vergevingsgezindheid met een compactere look.

De hele Qi10 Rescue-familie beschikt over Thru-Slot Speed ​​Pocket om de snelheid bij lage slagen in het slagvlak te optimaliseren en corrigerende Twist Face-gezichtshoeken die zijn ontworpen om de inherente neigingen van golfers bij mishits te overwinnen en rechtere slagen te produceren.

Ijzers
Taylormade introduceert de geheel nieuwe Qi ijzers, een mix van minimalistische esthetiek en geavanceerde multi-materiaaltechnologie. Qi-ijzers streven ernaar de optimale combinatie van afstand, nauwkeurigheid en solide gevoel te leveren in een uitnodigend spelverbeteringspakket.

De kern van de Qi ijzers bestaat uit individuele clubhoofdoptimalisatie, organische slagvlakontwerpen en FLTD CG, die allemaal samenwerken om golfers te helpen de juiste misser te minimaliseren. Het is geen geheim dat veel golfers in de categorie spelverbetering een voorkeur hebben voor de slice. Waarom hebben de leidende ijzers voor spelverbetering een fade-bias bij de lange ijzers? Maak je geen zorgen, het was ook niet logisch voor Taylormades ingenieurs. Daarom zijn de geheel nieuwe Qi-ijzers zo ontworpen dat ze aanzienlijk minder rechtse bias hebben, voor rechtere en nauwkeurigere slagen.

Met Qi ijzers introduceert Taylormade zijn nieuwe Integrated System Design – een reeks technologieën gericht op het optimaliseren van elke individuele ijzeren kop. Het voordeel van dit systeem ligt in het vermogen om de communicatie tussen de belangrijkste technologieën tijdens het hele engineeringproces te vergemakkelijken. Dit is van cruciaal belang omdat het slagvlakontwerp, de Speed ​​Pocket-functionaliteit en de massadistributie nauw met elkaar verbonden zijn, waardoor ze collectief de balsnelheden, lanceerhoeken en spinsnelheden beïnvloeden.

Gedreven door organische slagvlakgeometrieën, Cap Back Design en Speed ​​Pocket-technologie, stemt deze alomvattende aanpak de prestaties van elk clubhoofd af om ideale gapping, voorbeeldige balsnelheden en consistente lanceerhoeken gedurende de hele set te garanderen.

De ijzers 4 en 5 hebben een lager backbar-ontwerp voor een laag zwaartepunt dat een gemakkelijke lancering en torenhoge balvluchten bevordert. Aan de andere kant tonen de kortere ijzers een backbar-ontwerp met een overdreven gewichtsverdeling tussen de hiel en de teen voor een hogere traagheid, waardoor verbeterde vergevingsgezindheid wordt geboden met de mogelijkheid om de balvlucht te controleren met scorende clubs. FLTD CG speelt ook een cruciale rol bij het optimaliseren van de prestaties gedurende de hele set.

In de eenvoudigste bewoordingen is het voordeel van FLTD CG een gemakkelijkere lancering met lange ijzers en een betere controle met korte ijzers. Gezien het feit dat lange ijzers over het algemeen lastiger zijn om in de lucht te komen, positioneren we het zwaartepunt strategisch lager om gemakkelijke lanceringsomstandigheden mogelijk te maken. Het zwaartepunt stijgt geleidelijk naar de korte ijzers, wat helpt bij controle, lancering, spin, balvlucht en nauwkeurigheid. Deze intuïtieve ontwerpbenadering is nieuw in ons aanbod voor spelverbetering.

Cap Back Design™ met Toe Wrap Construction, nu in de tweede generatie, combineert de voordelen van een ijzer met een hol lichaam met die van een traditionele holle achterkant, waarbij de stalen achterkant wordt vervangen door een efficiëntere composietbadge. Het resultaat is een synergetische constructie met optimale massa-eigenschappen, strakke lijnen en een bevredigend geluid en gevoel, vergelijkbaar met het afstandsijzer van een speler, zoals de P·770 of P·790.

Om het geluid en het gevoel te verbeteren, zijn de 2024 Qi Irons voorzien van opnieuw ontworpen HYBRAR Echo-dempers in de ijzers 4 tot en met 9. Deze dempers zijn individueel ontworpen voor elk ijzer en bevatten strategisch geplaatste geribbelde structuren die achter het slagvlak zitten. Elk ijzeren vlak is uitgelijnd met de demper, waardoor ongewenste trillingen effectief worden verminderd. Bovendien werkt de Echo Damper samen met het Cap Back Design en een 360° undercut met dik-dunne toplijngeometrie om de COR en vergevingsgezindheid te maximaliseren, terwijl een wenselijk geluid en gevoel behouden blijft.

Qi HL ijzers
Qi HL ijzers zijn gemaakt voor spelers die op zoek zijn naar een hogere afslag en hogere clubhoofdsnelheden. Loftconfiguraties zijn ongeveer 2° hoger vergeleken met het standaard Qi-model, wat bijdraagt ​​aan het vermogen van Qi HL om grotere lanceerhoeken te bereiken. Een ander bepalend kenmerk is de gewichtsvermindering, waarbij de soortgelijke constructies van Qi HL tot 26 gram lichter zijn dan een standaard Qi-ijzer, een ontwerpelement dat bedoeld is om de snelheid van het clubhoofd en de algehele prestaties voor een specifiek publiek te verbeteren. Standaard asopties omvatten de KBS Max LITE (staal) en Fujikura Speeder NX 50g (graphite), verkrijgbaar in flexopties S, R en A.

Milled Grind 4 Wedges
Taylormade onthult zijn nieuwste doorbraak in wedge-ontwerp: de Milled Grind 4 (MG4) met de geheel nieuwe Spin Tread-technologie. Voortbouwend op het succes van zijn voorgangers vertegenwoordigt de MG4 een aanzienlijke vooruitgang in de Milled Grind-familie en biedt golfers een combinatie van spincontrole, veelzijdigheid en premium gevoel.

Deze innovatie blijkt cruciaal, vooral in natte omstandigheden, waar spelers hogere lanceringen en minder spin ervaren. Door de laserbehandeling te combineren met strategisch ontworpen groeven en een ruw slagvlak heeft Taylormade opmerkelijke verbeteringen bereikt in de natte spinsnelheden vergeleken met eerdere modellen, terwijl ook de duurzaamheid van het slagvlak is vergroot.

De technologie werkt op dezelfde manier als het loopvlak van een band, waardoor er ruimte ontstaat voor water om naar buiten te komen, zodat de band direct contact kan hebben met het wegdek en een betere grip op de weg heeft. In het geval van MG4 voeren de treden vocht af, waardoor de golfbal langer op het slagvlak blijft liggen en meer spin ontstaat.

Met MG4 heeft Taylormade zich niet alleen gefocust op prestaties en technologie, maar ook op esthetiek en spelersfeedback. MG4 heeft een verfijnde afwerking met een iets donkerdere tint, waardoor schittering wordt geminimaliseerd en een meer uniform uiterlijk ontstaat dat naadloos aansluit bij het ruwe gezicht terwijl het na verloop van tijd oxideert. Bovendien verbetert de opnieuw ontworpen geometrie van de achterkant de wedge met een steviger en zachter gevoel, wat allemaal een aanvulling vormt op de verfijnde Tour-geïnspireerde vormgeving en adresseringsveelzijdigheid.

Taylormade heeft een uitgebreid assortiment zoolgrinds in de MG4-serie geïntroduceerd, waardoor golfers meer veelzijdigheid krijgen en tegelijkertijd het selectieproces worden vereenvoudigd. De grinds zijn onderverdeeld in drie hoofdopties: lage bounce (LB), standaard bounce (SB) en hoge bounce (HB). Om tegemoet te komen aan de verschillende swingdynamieken heeft het bedrijf echter alternatieve opties in elke categorie toegevoegd, waardoor in totaal zes bounces worden geboden om aan de unieke vereisten van de speler te voldoen.

Spider Tour putters
Het gebruik van de meest geavanceerde materialen die beschikbaar zijn om enkele van de meest vergevingsgezinde flatsticks in golf te creëren, is een blijvend concept achter Taylormade’s Spider putters. Het is eerlijk om te zeggen dat het Spider-concept al meer dan tien jaar buitengewoon goed heeft gewerkt, waarbij de mallet-putters met een hoog MOI tijdens de reis een lawine van touroverwinningen en verkopen opleverden. Maar het fenomenale succes van Spider lijkt zich onverminderd voort te zetten met de release van de nieuwe Spider Tour Series. De nieuwe Spider Tour Series beschikt over vier nieuwe putters, elk doordrenkt met het onmiskenbare Spider-DNA. Twee ervan zien er bekend uit, terwijl de andere twee een moderne kijk bieden op de klassieke Spider-esthetiek.

Spider Tour: De Spider Tour is een terugkeer naar het originele Spider-model, ontworpen om maximale stabiliteit en traagheid te bieden tijdens een slag. In de stevige vleugels zijn verwisselbare TSS-gewichten aangebracht, waardoor de massa naar de achterkant van het clubhoofd wordt verplaatst om een ​​stabiele slag en een uitstekend gevoel en feedback te bevorderen.

Spider Tour X: Rory McIlroy gebruikte het vorige Spider Tour X Hydro Blast-model met groot succes, dus het is begrijpelijk waarom de nieuwe Spider Tour X niet te ver afwijkt van zijn op de tour bewezen afkomst. De kleine vleugels van de Spider Tour X aan de achterkant van het hoofd zijn gebleven, maar de gewichten die er voorheen aan waren bevestigd, zijn verplaatst naar de zool. De nieuwe gewichtsindeling verschuift het zwaartepunt een heel klein beetje richting het slagvlak om de rotatie te bevorderen en toch een hoog MOI-niveau te behouden.

Spider Tour Z: De nieuwe Spider Tour Z-putter is geïnspireerd op de Spider Tour, maar is ontworpen om een ​​gevoel te geven dat beter aansluit bij dat van een blade-putter. De moderne gevleugelde vorm is duidelijk Spider-achtig, maar een paar TSS-zoolgewichten op de voorhoeken zorgen voor een grotere slagvlakrotatie dan de Spider Tour.

Spider Tour V: De Spider Tour V, een mix van de Tour X en Tour Z, is het kleinste en meest compacte model in de line-up van de Spider Tour Series. Het is een moderne en gestroomlijnde mallet die het meest opvalt door de afwezigheid van Spider-achtige vleugels, maar toch uiterst vergevingsgezind is voor niet-gecentreerde slagen. De Spider Tour V heeft dezelfde TSS-wegingsindeling als de Tour Z, met een paar zoolgewichten bij het slagvlak die de meeste rotatie van alle putters uit de Spider Tour Series bevorderen.

Bekijk hier alle Taylormade golfclubs.

Mizuno

Mizuno heeft voor 2024 haar ijzers nog meer verfijnt met de release van de Pro 24X-serie. Net als de Pro 22X-serie van de vorige generatie, is de Mizuo Pro 24X-ijzerlijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen én het populaire Fli-Hi-driving iron.

De grootste focus voor het ontwerpteam van Mizuno bij de nieuwe 24X-lijn was om uit te zoeken wat elk ijzer werkelijk betekent voor de golfers waarvoor het bedoeld is. Het eindresultaat is de Mizuno Pro 241, 243 en 245.

Het Mizuno Pro 241-blad is bedoeld om het uiterste in gevoel, controle en uiterlijk te bieden aan de veeleisende golfer. Dit blade type heeft een betere interactie met de ondergrond, een kortere bladlengte voor meer controle, een zacht koperen onderlaag, middenmassa voor verbeterde feedback en een dunnere toplijn.

De Mizuno Pro 243 is een meesterwerk in fabricage – compacter en preciezer dan zijn voorganger, maar sneller vanaf het slagvlak en bevredigender bij impact. Dit type geeft een solide gevoel en controle waar het het meest nodig is, heeft zware verlichting rond de zool voor verbeterde interactie met de ondergrond en een verhoogde bouncehoek waardoor dit model makkelijker speelbaar is dan de 241.

De Mizuno Pro 245 is meetbaar sneller vanaf het slagvlak dan de Mizuno Pro 243, maar ook eenvoudiger te lanceren – dankzij een complexe holle constructie van het lichaam en intern opgehangen wolfraamgewicht. Verpakt in een verbluffend gestroomlijnd chassis, toont de Mizuno Pro 245 meer dan welk model dan ook hoe snel het Grain Flow Forged-proces van Mizuno is geëvolueerd. Dit model is de meest vergevingsgezinde van de Pro Serie, maar ook dit type is gemaakt voor de betere golfer.

Odyssey

Alle golfers, zelfs de beste Tourspelers ter wereld, missen af ​​en toe het midden van het gezicht. En als je snelheid verliest ten opzichte van een centerhit, rolt de bal niet zo ver als je had bedoeld, waardoor je meer putts mist of ze verder van de hole laat. Nu is er in de nieuwste Odyssey Ai-ONE putters gebruik gemaakt van Callaway’s toonaangevende kunstmatige intelligentie-ontwerp en supercomputermogelijkheden om de meest geavanceerde insert in golf te creëren. Met revolutionaire inzettechnologieën voor consistentere balsnelheden, zelfs bij niet-gecentreerde slagen, zijn deze nieuwe putters ontworpen om jou te helpen slimmer te putten.

De constructie uit meerdere materialen omvat unieke contouren aan de achterkant van het slagvlak die het verlies aan balsnelheid bij niet-centraal geraakte slagen minimaliseren en de sweet spot aanzienlijk vergroten. Het revolutionaire Ai-ONE-inzetstuk van urethaan zorgt voor consistentere balsnelheden, zelfs bij niet-gecentreerde slagen, waardoor putts tot 21% dichter bij de hole blijven.

Om dit ongeëvenaarde prestatieniveau te bereiken, heeft Odyssey de achterkant van het inzetstuk van aluminium gemaakt en een White Hot Urethaan aan het slagoppervlak toegevoegd voor het iconische White Hot-gevoel waar miljoenen golfers van houden. Deze verbeteringen zorgen voor een ongelooflijk gevoel, snelheidscontrole en consistentie in een ontwerp dat het gezicht van het putten verandert.

Ai-ONE Insert
Ontworpen met behulp van kunstmatige intelligentie, hebben ze contouren gecreëerd op de aluminium achterkant van de insert om een ​​consistente balsnelheid over het hele slagvlak te bevorderen. Odyssey heeft een gegroefde White Hot-urethaanlaag in de aluminium achterkant gegoten voor het klassieke White Hot-gevoel waar Tour-spelers en amateurs van houden.

Ai Window
De ontwerpers en ingenieurs hebben een Panlite-venster ontwikkeld, een uniek polymeer van autokwaliteit, waarmee ze de unieke topologie van de achterkant van het inzetstuk kunnen laten zien.

SL 90 Shaft
Een lichtgewicht stalen shaft met 20-30 gram (afhankelijk van de grip) contragewicht in het uiteinde. Dit is een evolutie van Odyssey’s Stroke Lab Weighting die nog meer golfers zal aanspreken.

Unieke marineblauwe PVD-afwerking
Deze putters zijn allemaal voorzien van een prachtige marineblauwe PVD-afwerking die ze echt onderscheidt en een premium uitstraling geeft.

Verwisselbare frontgewichten
Verkrijgbaar in 5, 10, 15 en 20 gram. Met deze verwijderbare gewichten kun je je hoofdgewicht precies naar jouw voorkeur instellen.

Bekijk hier alle Odyssey putters.

Ping

G430 10K driver
De G430 lijn van Ping is uitgebreid met de G430 10K driver. De nieuwe G430 10K driver is Pings meest rechtse en meest vergevingsgezinde driver ooit. Deze driver krijgt zijn record MOI van een vast achtergewicht dat de massa naar beneden en naar achteren drijft, hij heeft Pings grootste hoofdprofiel en een Carbonfly Wrap Crown.

De ’10k’ in de naam verwijst naar de MOI, die 10.000 g-cm² overschrijdt”, zegt John K. Solheim, PING CEO & President. “De driver heeft veel van de bewezen prestaties van de G430 MAX driver, maar verschilt op een aantal punten. Waaronder het vaste gewicht achter in het clubhoofd, een groter profiel en een Carbonfly Wrap kroon van koolstof. Al deze elementen dragen bij aan een nieuw niveau van vergevingsgezindheid.”

Soheim: “De driver past bij een breed scala aan golfers, van spelers die veel vertrouwen op vergevingsgezindheid voor meer afstand en nauwkeurigheid vanaf de tee tot aan tourprofessionals, die minder spin en een hogere balsnelheid krijgen door hun agressieve swing, wetende dat de vergevingsgezindheid zal helpen om meer fairways te vinden. Of het nu de nieuwe MAX 10K, de MAX, de LST of SFT is, we zijn ervan overtuigd dat er een PING G430-driver is voor elke golfer.”

Het vaste gewicht van wolfraam, dat mogelijk is gemaakt door de lichtere kroon van koolstof, zorgt voor extra massa laag achter in het clubhoofd, iets wat je nodig hebt voor een hoog MOI. Ping ingenieurs hebben het T9S+ clubblad nog dunner gemaakt en Variable Face Thickness en Spinsistency toegepast voor extra balsnelheid als je de sweetspot mist.

Er is ook een HL (High Launch)-versie verkrijgbaar van de MAX 10K voor golfers die een lagere swingsnelheid hebben. In deze driver zit een lichter achtergewicht, ultralichte shaft en grip. De drivers zijn verkrijgbaar in lofts van 9, 10.5 en 12 graden en allemaal in loft verstelbaar.

De nieuwste S159 wedges
Zet de korte spelveranderende prestaties van de 159s wedge voor je aan het werk. Ontwikkeld in samenwerking met de beste spelers van het spel, maar ontworpen om bij jouw spel te passen. Met de toevoeging van twee grinds en nieuwe lofts zijn de s159 wedges in tourstijl verkrijgbaar in 25 loft/grind combinaties om een ​​wedge aan te passen aan jouw speelomstandigheden en techniek, terwijl je verzekerd bent van een set met de juiste opbouw tussen de clubs. Uitgebreide tests met topspelers van de Ping-tour hebben geholpen bij het creëren van wedges die golfers van alle niveaus zullen aanspreken. De nieuwe WebFit Wedge-app biedt een snelle en gemakkelijke manier om de s159-grinds te bepalen die het beste bij jouw spel passen.

Het op de tour geïnspireerde clubhoofd van 8620 koolstofstaal voelt zacht aan en heeft een strakke vorm met een rechtere leadrand voor betere resultaten bij volledige slagen. Er zijn twee prestatieverhogende afwerkingen (Hybropearl 2.0 Chrome en Midnight) beschikbaar in alle loft/grind-combinaties.

Meer Groeven. Meer spin. Wielgesneden groeven zijn nauwkeurig gefreesd in verschillende afmetingen, afhankelijk van de loft. De wiggen van 46 tot 52 graden zijn gefreesd om het groove-volume te maximaliseren voor meer controle bij volledige slagen. De opties van 54 tot 62 graden zijn voorzien van dichter bij elkaar geplaatste MicroMax-groeven om meer spin te geven, vooral rond de greens.

PLD Milled putters
Introductie van vijf nieuwe modellen in de PLD Milled-familie, door de Tour gevalideerde ontwerpen die op maat voor jou kunnen worden gemaakt: de Anser, Anser 2D, DS72, Oslo 3 en Ally Blue 4. De verscheidenheid zorgt voor een keuze die past bij jouw puttingstroke en oog, ze zijn tot in de perfectie gefreesd en voorzien van een gunmetal afwerking. Er wordt gebruik gemaakt van een diepe AMP-slagvlaktechnologie (Aggressive Milling Pattern) voor het geluid, het gevoel en de snelheidscontrole die de voorkeur heeft van de Tour die je nodig hebt om scoreverlagende consistentie op de green te leveren.

Anser: De meest winnende putter in de golfgeschiedenis blijft de norm bepalen met zijn afgeronde hoeken en zachte ballasten, waardoor het opzetten en richten gemakkelijker wordt in het lichte boogontwerp. Hiel-teen gewichtsverdeling naar de omtrek zorgt voor vergevingsgezindheid.

Anser 2D: Het Anser 2D-model kreeg bekendheid doordat Tony Finau meerdere keren op tournee won. Het iets diepere, naar de buitenrand gerichte ontwerp is voorzien van schone hiel-teenballast om de uitlijning te vergemakkelijken.

DS72: Deze mid-mallet, het favoriete ontwerp van FedExCup-kampioen Viktor Hovland, is een slagvlak-gebalanceerd model met rechte slag dat zich onderscheidt door een brede bovenrail en balbrede holte gecreëerd door de schone hiel-en-teenballasten.

Ally Blue 4: Een geheel nieuw, volledig machinaal bewerkt, driedelig ontwerp, ontworpen met een aluminium behuizing, aluminium hosel en 304 roestvrijstalen zoolplaat om een ​​zeer vergevingsgezinde, gemakkelijk uit te lijnen mallet te creëren.

Oslo 3: Deelt de kenmerken van de door Tyrrell Hatton beïnvloede mallet, maar met een Anser 3-stijl hosel waardoor het een lichte boogputter is. De lichte aluminium hosel helpt het gewicht laag te positioneren om het zwaartepunt te optimaliseren voor consistentie en nauwkeurigheid.

Bekijk hier alle Ping golfclubs.

Gerelateerde berichten

De waardering van 360golf.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 148 reviews.

Categorie

Categorie

Merk

Merk

Maat

Maat

Kleuren

Kleuren
  • Wit (50)
  • Navy (36)
  • Blauw (35)
  • Zwart (23)
  • Roze (19)

Prijs

Prijs